Tentang Nadya

Aku adalah isteri kepada MOHD HAMIZIE, dan bakal IBU kepada anakku.. Anak kepada En Abd Rahim dan Pn Norma, kakak kepada Mohd Nurhalif Syafiq dan Nur Yasmin Hidayah, adik kepada Mohd Nifsan, cucu kepada Yusoph dan Meriam...dan selebihnya..masih mencari 'family tree' keluarga aku..hehehe..

Amik darah & minum air glucose
11hb April aku da MOGTT appoinment dekat klinik ibu T.Merah...ermm, apa tu??alahai..memandangkan family's history aku ada kencing manis, darah tinggi n jantung ( blah ayah aku)...tapi aku rasa mummy's yg preggy skrang mmg kna wat test tu...eee..punya la tak best...manis gile air tu...

lepas je minum kna rehat 2 jam, then amik darah (2 x)...for the result, aku mmg da 8.8..so, nurse ckp aku kna wt BSP plak..pe tu??waaa, ni yg lgi leceh..aku kna amik darah 19hb ni, waktu pagi sblum makan (8 am), pastu sbelum lunch (1 pm), pukul 6 pm kna test lagi..yg last pkul 9 pm slpas dinner...waa...kna puasa, so kna diet jgak..mintak2 laa turun n stabil...tak nak laa samapai kna suntik insulin, nurse ckpa sakit sgt...skrang ni tgah diet laa, mmg aku tk mkan nasi sgt...n minum air kosong je..huhuuhu..(tak sedap)..

Pe2 pun doakan aku ek..hrap smuanya ok..

2 comments:

Misz_zana'85 said...

Ouh, byknya test..stakat ni zana tak pernah lagi kena minum air manis tu..huhuh

MUMMYAR said...

eeiii..menci arr minum air tu...x sedap pun kan?hehhe....i ada kencing manis masa ngandung my girl je...pastu dh xde....mintk2 nadya pun xde pape ok

Post a Comment